/  Homeland

”My beautiful homeland” är ett oförutsägbart och nyfiket möte mellan den nutida svenska och syriska konstmusikscenen. Genom bildprojektioner från Malmö och Damaskus skapas ett rum där kulturer kan smälta samman, nya stilar kan uppstå och där vi kan skapa något som aldrig hörts tidigare. Konserten uppstår i skarven mellan den syriska samtida musiken och sökandet efter en ny och annorlunda värld genom mötet mellan musiktraditioner.

Musikerna i Damascus String Quintet består av några av Syriens främsta solister och musikskapare. De är också en del av Syrian Expat Philharmonic Orchestra, den enda exilorkestern i hela världen. Här möter de ZawaZawa bestående av den japanska slagverkaren Mika Takehara och elektronmusikern Lisa Nordström, båda internationellt kända musiker inom avantgarde-och den nutida konstscenen. En visuell tolkning av den nya platsen som uppstår i mötet mellan traditionerna görs av Nils Bergendal, fotograf och filmare, och utgör scenografi och spelplats för konserten.

I oktober 2017 genomförs denna utforskning på konsertscenen Palladium i Malmö. Arrangerar sker i samarbete med Umami Produktion och Musik i Väst.